شناسهٔ خبر: 103034 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

طلا:

انتصاب تحلیل‌گران به سمت‌های مدیریتی و خلأ کارشناس در سازمان هواشناسی/مدیرکل هواشناسی تهران دانشجوی جنوب کشور است

بازدید «حسین طلا» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، از پایگاه خبری-تحلیلی نماینده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: بسیاری از تحلیلگران سازمان هواشناسی به سمت‌های مدیریتی گمارده شده‌اند و هم‌اکنون این سازمان از خلاء در بخش پایش و تحلیل رنج می‌برد.

به گزارش «نماینده» حسین طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پی طوفان و سیل روز ۲۸ تیرماه در بخش‌هایی از استان تهران گفت: در ابتدا جا دارد خدمت آن دسته از هموطنانی که در اثر طوفان اخیر عزیزان خود را از دست داده‌اند تسلیت عرض کنم.

وی در بررسی نحوه گزارش‌دهی اداره‌کل هواشناسی استان تهران اظهار داشت: در گزارش هواشناسی این اداره‌کل در روز ۲۸ تیرماه آمده است «هوا در پاره‌ای از مناطق پایتخت، همراه با وزش باد شدید همراه با گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود که حداکثر سرعت آن ۱۵ تا ۲۰ متر بر ثانیه و ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر بر ساعت می‌باشد» اما این طوفان با آنچه که در پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی آمده است تفاوت‌های بسیار زیادی دارد، به‌طوریکه طوفان اخیر باعث شکستن برخی درختان و بلند شدن وسایل از روی زمین شد که سرعت آن در اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) و مناطق جنوبی پایتخت به ۸۵ کیلومتر بر ساعت و در فرودگاه مهرآباد به ۸۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد و پرواز ساعت ۱۸:۳۰ شرکت «آسمان» یزد ـ تهران به علت این طوفان به‌جای فرودگاه مهرآباد در فرودگاه امام خمینی(ره) فرود آمد.

*** اخطاریه باید یک تا سه روز پیش از وقوع پدیده صادر شود

طلا درباره نحوه اعلام این طوفان از سوی هواشناسی استان تهران گفت: هواشناسی با دو واژگان اطلاعیه و اخطاریه بسیار سر و کار دارد؛ اطلاعیه زمانی صادر می‌شود که سامانه‌ای در حال وقوع است که با پدیده‌هایی مانند رگبار و رعد و برق، بارش سنگین باران و وزش شدید باد همراه باشد و برای اطلاع‌رسانی مردم جهت برنامه‌ریزی هایی مانند گردشگری، کوهنوردی و ... کاربرد دارد در حالی که اخطاریه یک نوع «پیش‌آگهی» برای وقوع پدیده‌های مخرب جوی مانند سیل و طوفان است که نسبت به اطلاعیه از اهمیت بیشتری برخوردار است و اخطاریه بایستی معمولاً یک تا سه روز قبل از وقوع پدیده صادر شده و در اختیار عموم قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در مورد طوفان اخیر در تهران هیچگونه اخطاریه‌ای صادر نشده است، افزود: به‌عنوان مثال می‌توان به اخطاریه هواشناسی استان کردستان توجه کرد که متن آن هم‌اکنون بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی اداره‌کل هواشناسی این استان موجود است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اخطاریه هواشناسی استان کردستان تصریح داشته است: «براساس بررسی انجام گرفته طی امروز پنجشنبه اول مرداد و سه روز آینده کماکان شرایط مناسب برای رشد ابرهای رگباری در ساعات بعداز ظهر و اوایل شب در همه نقاط استان وجود دارد. این ابرها ممکن است سبب بارش‌های رگباری موقت اما شدید و سریع و رعد و برق شود که در این فصل معمولاً به سیلاب‌های گل آلود و بسیار مخرب تبدیل شده لذا مردم و مسئولین عزیز استان، شهرداری‌ها، کشاورزان، دامداران و گردشگران و صاحبان استخرهای شیلات باید تمهیدات لازم را برای احتراز از خطرهای احتمالی سیل انجام دهند البته در روزهای آتی به‌تدریج از شدت این پدیده کاسته می‌گردد».

*** انتصاب تحلیل‌گران به سمت‌های مدیریتی و خلأ کارشناس در سازمان هواشناسی

وی با ابراز شگفتی نسبت به ناتوانی اداره‌کل هواشناسی استان تهران در صدور چنین اخطاریه‌ای برای روز ۲۸ تیرماه و اطلاع‌رسانی به‌موقع و به‌هنگام جهت جلوگیری از کشته شدن هشت نفر و مفقود شدن تعدادی دیگر از هموطنان خاطرنشان کرد: شنیده‌ها حاکی از آن است بسیاری از تحلیلگران و پیش‌بین‌ها به سمت‌های مدیریتی گمارده شده‌اند و هم‌اکنون  هواشناسی از خلاء ایجاد شده در بخش پایش و تحلیل رنج می‌برد و نمی‌تواند با تحلیل به‌موقع و به‌هنگام مردم را آگاه کند

*** مدیرکل هواشناسی استان تهران دانشجوی دکترا در جنوب کشور است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیرکل فعلی هواشناسی استان تهران فردی است که در حال حاضر دانشجوی دوره دکترا در یکی از دانشگاه‌های استان‌های جنوبی کشور بوده و حضور ایشان در این اداره‌کل و حتی محل سکونت ایشان در تهران احتیاج به بررسی بیشتری دارد به‌طوریکه در هفته نمی‌تواند زمان مناسبی در محل کار خود حضور یابد به‌گونه‌ای که مجموعه مدیران برنامه‌ریزی استان تهران با مدیر مربوطه آشنایی ندارند و این در حالیست که مدیران استانی برای رفع مشکلات برنامه‌ای و مالی خود باید به این دسته از مدیران مراجعه کنند.

وی ادامه داد: آیا چنین مدیری می‌تواند برای اخذ بودجه و تعالی سازمان خود تلاش کند و پیگیر مشکلات و انجام قانونی وظایف خود باشد و همچنین سبب ارتقاء وضعیت معیشتی کارکنان سازمان باشد؟ با این اوصاف، وی موجب ایجاد نارضایتی در بین کارکنان و عدم انگیزه کافی در بین آنان خواهد شد، آن هم در سازمانی که  عملکردش بر روی زندگی آحاد جامعه تاثیر گذار خواهد بود؛ حال به نظر شما این سازمان می‌تواند با چنین مدیریتی از پس مسئولیت خطیر خود برآید که با این شرایط آیا اداره‌کل هواشناسی استان تهران این روزها از هوای خوبی برخوردار است؟

نماینده مردم تهران در انتها ضمن تاکید بر وظیفه مهم هواشناسی گفت: دستگاه‌های نظارتی می‌بایست از نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول و همچنین ساخت‌وسازهای غیر مجاز در  بستر رودخانه تحقیق و بررسی لازم را به عمل آورده تا در آینده با این‌گونه آسیب‌ها و حوادث جبران‌ناپذیر مواجه نباشیم.

نظر شما